Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης με επιστολή του προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αν. Παπαληγούρα, απευθύνει έκκληση να ενδιαφερθεί άμεσα για το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου.
Ακολουθεί η επιστολή.

                                      Προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας,
                                               Αιγαίου & Νησ. Πολιτικής
                                               κ. Αν. Παπαληγούρα

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Επικοινωνώ μαζί σας σήμερα, ανήμερα Μεγάλη Τετάρτη, όχι για να σας στείλω τις ευχές μου για το Πάσχα, όπως θα έπρεπε, αλλά για να σας απευθύνω έκκληση να ενδιαφερθείτε άμεσα και κατ’ απόλυτη προτεραιότητα με το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τα πλοία δρομολογούνται μόνο στα χαρτιά, ή ακόμη κι αν πραγματοποιήσουν κάποιο δρομολόγιο στη συνέχεια ακινητοποιούνται λόγω βλάβης και τέλος αποσύρονται. Έχουμε φθάσει στο σημείο να αναζητούμε πλοίο που θα αντικαταστήσει το προηγούμενο, που είχε αντικαταστήσει το πλοίο που επιλέχθηκε να εξυπηρετεί την άγονη γραμμή.
Δεν είναι τώρα η ώρα να  αναλύσω την κάκιστη κατάσταση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες στο Αιγαίο, αποτέλεσμα κακών πολιτικών επιλογών απ το 2004 και μετά. Γνωρίζετε άλλωστε τις θέσεις μου και τα επιχειρήματά μου, τα οποία ανέπτυξα και κατέθεσα στη Βουλή. 
Όμως, λίγες μόνο ημέρες πριν το Πάσχα, εκείνο που ενδιαφέρει τους πολίτες της Λήμνου είναι να βρουν ένα δρομολόγιο να μετακινηθούν και να συνεορτάσουν με τους δικούς τους και να μπορέσουν να έλθουν και να φύγουν οι επισκέπτες στο νησί. Δυστυχώς για άλλη μια φορά, ούτε κατά το φετινό Πάσχα αυτό το στοιχειώδες και αυτονόητο θα είναι εφικτό.
Σας απευθύνω έκκληση να ενδιαφερθείτε προσωπικά για τη Λήμνο. Οι πολίτες πια εκεί έχουν εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και αναμονής των όποιων εξελίξεων.  Μπορείτε να ενημερωθείτε πληρέστερα απ στελέχη της Κυβέρνησης και της Ν.Δ., όπως ο Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης, που επισκέπτεται σήμερα το νησί.
Ευχόμενος Καλό Πάσχα σε σας και την οικογένειά σας, παρακαλώ φροντίστε να εξασφαλιστούν οι στοιχειώδεις έστω δυνατότητες μετακίνησης για να περάσουν  Καλό Πάσχα και οι ακρίτες της Λήμνου.

       Με τιμή,
Νίκος Σηφουνάκης